Thursday, August 28, 2008

Kari Daging/Meat Curry


Aku tak berapa makan kari benarnya. Pesal ntah. Sebab mak jarang masak kari kot (Cheh! Salahkan mak pulak :p) Asalnya masak kari sebab nak buat cicah roti bom ke roti jala ke esoknya. Since I'll be having lunch with Syahmi je, so doesn't matter what I cook la pun kan, xperlu special sangat. Tapi Mr Hubby ada sikit terkejutla, coz selepas 4 tahun lebih kawen (lama dah rupanya aku kawen ye? Hihi), this is the first time I cook him Meat curry. Saje, bagi lain sket dari normal. Walaupun saya xberapa makan, saya kira tekak orang lain jugak. Hehe...

Panjang pulak intro, ni la jadi kalau dah habis projek yg kena kosentrate bebetul. Kari ni buat guna Rempah Kari Maharani yang K Ida bagi, dia suruh try. Order banyak harituh, bagi K Long, oder utk kekawan sama. Cuma alter sikit, tambah serbuk kari ngan lada ngan santan. I kan org N9. Motif? Orang N9 ni kan suka menambah kolestrol sebanyak mungkin dalam makanan. Haha... Kalau boleh semua nak letak santan. Semua nak buat gulai. Gulai kepada kami ialah masak lemak. Sebab dulu ada orang argue kata kari tu ialah gulai, gulai kuning tuh masak lemak. Betulla tu, bendanya sama je. I slang lain, U slang lain. Hehe...

1 comment:

cheryna zamrinor said...

yup..sangat bersetuju...
rempah kari maharani tuh jual khas ke?
tak pernah jumpe dlm pasaran pon?