Wednesday, January 14, 2009

Gulai Ketam


Saya sgt suka mkn ketam. Nak nak kalau mak masak kari yg kering tuh. Sedapnya...

Since saya org N9, gulai sangat senang. Santan, kunyit idup, lada api, garam, serai, ketam.

Make sure tak naik tahi minyak, n jangan pedas sangat or kemanisan ketam tuh hilang.

2 comments:

cheryna zamrinor said...

aku suke tambah nanas...nyummmyyy...adik nye favourite nieh..mase kecik die suke mintak aku nak masak "KITAM".

Dah tua2 nieh still merengek lagi...same je..

Anonymous said...

saya pun sukaaaaa sgt gulai ketam...hehehe..nanti ajak kita ye sama2 mkn ketam!
p/s:uuuu..tempat merendek ye WARTA & PKNS tu...tu la akak pun tempat biasa pergi shopping...cuma masa pergi dulu2 pak menteri tak lulus belanjawan lagi....konon2 nak baju baru masa bertugas kat i-fest...hahah..ada jeling2 baju2 kat situ...nak pergi pulak kena ujung minggu...cam tak sempat..si kecik ni bukan nak dok dlm baby seat...dah gaya cam org tua...nak berdiri memanjang..padahal baru 5 bulan lebih!